Piff och fix

Igår hann vi med rätt så mycket. Vi startade dagen med att jag insåg att vi inte hade något bröd hemma. Så det var bara att sätta igång och baka ett eget.

Denna gång blev det "frukostbullar utan jäst". Har gjort det receptet tidigare, det går så snabbt och är mycket enkelt:

Ingredienser
10 frallor
5 dl Vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
1 msk Bakpulver
1/4 msk Salt
2 msk Sirap
2 1/2 dl Vatten

Så här gör du
Värm ugnen till 200 C
Klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda med mjöliga händer
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Servera nybakade med smör och ost

Jag hat alltid gjort detta bröd med hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl, det blir mer matiga då och man blir lättare mätt.

Därefter skulle vi ha tvättstuga, då Peter sa att han hade bokat kl 10-13. Väl där insåg vi att han hade bokat dagen innan. Så istället bokade vi om tiden till kl 16-19 och åkte upp på stan för att uträtta några ärenden till resan. När vi kom hem åkte vi, svettiga som bara den, till Lången och badade.

Hör och häpna; Gabriel var inte rädd för att bada! Han älskade det. Han som alltid har skrikit direkt när han har kommit i plurret. Vi tror att en förklaring måste vara att han inte såg botten i sjön, för den var väldigt grumlig. Men han ville aldrig från vattnet och det var ju riktigt positivt och överraskande. Vi hade dock struntat i puffarna, då han inte har gillat vatten tidigare och det var ju synd. Nu fick vi hålla i honom hela tiden,men det gick ju bra det med. När vi var där öppnade himlen sig och en kraftig lokalskur kom. Men det trotsade inte mig, man såg ju att det var blått runtom, så det var ju bara att härda ut :)

Sen tog vi oss hemåt för att tvätta all tvätt till resan. Det blev 5 tvättmaskiner! Det går åt mycket handdukar när man badar varje dag så jag tvättade en hel del.

På kvällen gjorde jag en liten lätt kvällsmat med rabarberkräm. Jag testade ett nytt recept, då vi inte hade potatismjöl.

Det var riktigt gott, så det receptet ska jag göra fler gånger:

Ingredienser
800 g rabarber
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ dl vatten

Dela rabarbern i mindre bitar. Varva socker, vaniljsocker och rabarber i en kastrull. Slå på vattnet och koka krämen på svag värme under lock i ca 15 min.

Servera ljummen eller kall med klick grädde.

Dock hade Nellie och Peter rågrädde i, jag gillar att bara äta den rakt av. Till det åt vi de goda bröden som blev över från frukosten.

Efter det lade vi Gabriel och sen packade vi för hela slanten. Sedan kollade jag och Peter på en film när Nellie somnat, men vi orkade inte titta klart och gick upp och lade oss istället.

Idag åker vi... Men mer om det senare...

hannablomma.se

Här kommer ni få följa mitt liv, min vardag som mammaledig, mina barn, mina tankar, mina åsikter, upplevelser, matlagning, träning och lite annat smått och gott... Vem är jag då? Jag heter Hanna Jansson, är 28 år och bor i de centrala delarna av Örebro tillsammans med min sambo Peter, min bonusdotter Nellie på 7 år och min lilla son Gabriel, född 7 mars 2015 och en liten i magen som är beräknad när som helst. Jag är förskollärare och har avbrutit mina studier som församlingspedagog, då jag blev gravid med Gabriel.

RSS 2.0